“Έξυπνες” εγκαταστάσεις ΚΝΧ

knxΗ τεχνική των έξυπνων ηλεκτρικών εγκαταστάσεων ΚΝΧ μπορεί να δώσει πολλά οφέλη στα κτίρια που την εφαρμόζουν και στους χρήστες που την χρησιμοποιούν. Αυτά μπορεί να είναι: Ασφάλεια, άνεση με πολλές δυνατότητες αυτοματισμών, σιγουριά, ωραία εμφάνιση, μεγάλη ευελιξία και εύκολη προσαρμογή σε μελλοντικές απαιτήσεις και βέβαια πολλές και μεγάλες δυνατότητες εξοικονόμησης ενέργειας.

Δείτε το πιστοποιητικό ΚΝΧ certificate: Φ. Μπάλλας, No57971

Η τεχνική ΚΝΧ δεν απευθύνεται μόνο σε απαιτητικούς πελάτες που θέλουν μια “μερακλίδικη” και “μοντέρνα” ηλεκτρική εγκατάσταση στο σπίτι τους, αλλά και σε επαγγελματίες που θέλουν να προσθέσουν αξία και δυνατότητες στα επαγγελματικά τους κτίρια. Για παράδειγμα σε κτίρια γραφείων και ξενοδοχεία, στα οποία εκτός από την άνεση, την σιγουριά, την ευελιξία και την ωραία εμφάνιση μπορούν και να εξοικονομούν ενέργεια μέχρι και 40% από την καλή διαχείριση φωτισμού, θέρμανσης, ψύξης και αερισμού.

Ένα βασικό πλεονέκτημα της τεχνικής ΚΝΧ είναι η μη δέσμευση με μια εταιρεία υλικών. Στην τεχνική αυτή συνεργάζονται σήμερα περισσότερες από 360 εταιρείες που διαθέτουν χιλιάδες έξυπνα υλικά από τα οποία μπορούν να επιλέγονται ελεύθερα αυτά που χρειάζονται σε μια έξυπνη ηλεκτρική εγκατάσταση. Πρόκειται για μια απόλυτα ΄΄ανοικτή’’ τεχνική, ένα βασικό όφελος σιγουριάς για την διάρκεια ζωής και αξιοπιστίας των λειτουργιών του κτιρίου, της εγκατάστασης.

Φυσικά δεν είναι απαραίτητη μια κεντρική μονάδα ελέγχου (όπως PC) καθώς όλα τα έξυπνα υλικά της εγκατάστασης με την τεχνική ΚΝΧ διαθέτουν την δική τους εξυπνάδα και λογική. Έτσι μπορεί να γίνει μια έξυπνη εγκατάσταση ΚΝΧ τόσο σε μικρές κατασκευές (κατοικίες) όσο και σε μεγαλύτερα έργα (ξενοδοχεία διοικητικά κτίρια κ.τ.λ.).

Και βέβαια σε μια έξυπνη ΚΝΧ εγκατάσταση μπορούμε να ελέγχουμε τον φωτισμό, τον κλιματισμό την θέρμανση και κάθε ηλεκτρική συσκευή, όχι μόνο τοπικά, αλλά και απομακρυσμένα με την χρήση σύνδεσης internet από το κινητό, το tabletή το PC με σιγουριά και ασφάλεια.

Όπως δεν υπάρχει καμία δέσμευση από καμία εταιρία έξυπνων υλικών,έτσι δεν υπάρχει καμία δέσμευση και από κανέναν ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη να συνεργάζεται με τον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης όσο ζει το κτίριο, αρκεί η έξυπνη εγκατάσταση να έχει γίνει και να εξυπηρετείται από έναν πιστοποιημένο για την τεχνική αυτή ηλεκτρολόγο.
Για να είναι πιστοποιημένος ο κάθε ηλεκτρολόγος που μπορεί να ασχοληθεί με μια τέτοια εγκατάσταση θα πρέπει να φέρει το επίσημο σήμα ΚΝΧ Partner αλλά και να είναι καταχωρημένος στον παγκόσμιο κατάλογο KNX Partner της ΚΝΧ Association στο www.knx.org ότι διαθέτει πιστοποιημένα τις ειδικές γνώσεις και τις ικανότητες.

Ο πιστοποιημένος KNX Partner είναι ο ειδικός που μπορεί να εξηγήσει σε κάθε ενδιαφερόμενο για το τι είναι έξυπνη ηλεκτρική εγκατάσταση κτιρίου, ποια οφέλη μπορεί να προσφέρει η τεχνική αυτή, πως και σε ποιο στάδιο κατασκευής του κτιρίου θα πρέπει να κατασκευαστεί και βέβαια το πόσο κοστίζει. Ο KNX Partner μπορεί να προτείνει ιδέες και εναλλακτικές λύσεις στον αρχιτέκτονα, στον κατασκευαστή του κτιρίου στο ιδιοκτήτη.

Μελετάτε, κατασκευάζετε, επισκευάζετε κτίριο; Ρωτήστε μας έγκαιρα για να σας ενημερώσουμε περιεκτικά και να σας δώσουμε στοιχεία και πληροφορίες σχετικά με τις έξυπνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Το κτίριο (μικρό ή μεγάλο) μια φορά γίνεται!!

Φώτης Μπάλλας
Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων
ΚΝΧ-Partner